Agrárvilág

Partnereink

Az agrárcégek egyre bizakodóbbak a pályázatokkal kapcsolatban

Az elmúlt negyedévhez képest közel dupla annyi kkv találkozott mostanában olyan kiírással, amely érdekelheti a céget, és növekedett az egy vállalkozásra eső benyújtott pályázatok aránya is. Jelenleg tízből négy kkv véli reálisnak, hogy uniós forráshoz juthat – derül ki a K&H Kereskedelmi és Hitelbank kkv bizalmi index legutóbbi adataiból.

A hazai vállalkozások egy évre előremutató várakozásait jelző K&H kkv bizalmi index eredménye szerint kifejezetten pozitívak a cégek az uniós forrásokkal kapcsolatban. Jelentősen megnőtt az érdeklődés a pályázatok iránt. A kkv-k átlagosan 1,7 pályázatot nyújtottak be cégenként az elmúlt egy évben, szemben a korábban jellemző 1,4 értékhez képest – részletezte az eredményeket Kovács Viktor Zoltán, a K&H kkv-marketing főosztályának vezetője. A pályázati források elnyeréséről is pozitívan vélekednek a cégek.

– Jelenleg tízből négy vállalkozás gondolja úgy, hogy uniós támogatáshoz juthat, ami jelentős előrelépés az előző negyedévhez képest, amikor tízből csupán három vállalkozás nyilatkozott így. Mindez minden bizonnyal annak köszönhető, hogy idén élénken beindultak a pályázati kiírások. Ha a különböző ágazatokat nézzük, egységes kép rajzolódik ki az uniós pályázati esélyeket illetően. Továbbra is az agrárcégek tartják a legvalószínűbbnek, hogy uniós támogatáshoz jussanak (58 százalék), de jelentős javulás figyelhető meg a kereskedelmi és a szolgáltató cégeknél is. – mondta el a szakember.

– Az uniós pályázatok meghatározó részévé váltak a vállalkozások életének, beruházásainak, mivel sok cég az EU-s pályázati forrásoktól teszi függővé fejlesztéseit. Ezért is kiemelt jelentőségű, hogy az előző ciklus 14 százaléka helyett, a jelenlegi, 2020-ig tartó költségvetési periódusban nagy valószínűséggel a források 60 százaléka juthat gazdaságfejlesztésre. Ez nagymértékben hozzájárulhat a hazai vállalkozások versenyképességének növeléséhez – mondta el Kovács Viktor Zoltán.

A teljes cikk elolvasásához kattintson: http://www.nak.hu/agazati-hirek/videkfejlesztes/161-gazdasagfejlesztes/94582-az-agrarcegek-a-legbizakodobbak

Kép: http://unser-mitteleuropa.com

Forrás: www.nak.hu

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

: