Agrárvilág

Partnereink

Japán lesz a 78. OMÉK vendégországa

A 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) partnerországaként Japánt köszönthetjük – jelentette be az OMÉK sajtótájékoztatóján Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

A miniszter kiemelte: Japánnal kiválóak a magyar kapcsolatok, Japán az Európai Unión kívüli magyar élelmiszeripari export legfontosabb, legnagyobb célországa. A két ország viszonyát gyorsan bővülő kereskedelmi kapcsolat jellemzi, az egyik legnagyobb ázsiai befektető ma Japán Magyarországon.

A magyar GMO-mentes, prémium termékek iránt kiemelt érdeklődést mutató Japán magyarországi nagykövete – H. E. Kosuge Junichi beszédében hangsúlyozta az OMÉK kiváló lehetőség a két ország kultúrájának megosztására és az élelmiszerkereskedelem bővülésére, a japán-magyar barátság elmélyülésére.

A 2017. szeptember 19.-én, szakmai nappal induló és szeptember 24.-ig tartó 78. OMÉK minden eddiginél nagyobb területen várja a Hungexpo Vásárközpontban és a Kincsem Parkban a látogatókat, aki ízelítőt kapnak Japán különleges, ázsiai hagyományaiból, ízeiből, kultúrájából és hangulatából – tette hozzá Daróczi László, az OMÉK-ot szervező Agrármarketing Centrum ügyvezetője, aki elmondta: a tradicionális vásári elemek, az őshonos állatainknak, a kertészetek és a mezőgazdasági gépgyártók kínálatának, valamint a magyar konyha remekeinek a bemutatása mellett számtalan újdonsággal is készülnek.

A BioSzigeten a biotermelők, biogazdálkodók portékáival, a Civil Térben a társadalmi szervezetek nélkülözhetetlen szolgáltatásaival, a GyermekSzigeten a kicsiket megörvendeztető népi játékokkal, kulturális programokkal ismerkedhetünk meg. Emellett a kiállítás célja a modern agrárium technikai vívmányainak, az innovációs fejlesztésekben rejlő hatékonyságnövelő és versenyképességet erősítő lehetőségeknek a megismertetése az érdeklődőkkel. A szórakoztatásról közismert előadók és társulatok, többek között az ExperiDance kiváló táncosai és könnyűzenei koncertek gondoskodnak.

Az AMC ügyvezetője felhívta a figyelmet, hogy partnereik kérésére meghosszabbították az kiállítók számára a jelentkezés határidejét, így július 31.-ig még várják a jelentkezőket.

A teljes cikk elolvasásához kattintson: http://www.amc.hu/belfoldi-rendezvenyek-esemenyek/japan-lesz-a-78-omek-vendegorszaga/327/

Kép: http://www.amc.hu/

Forrás: www.amc.hu

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

: