Agrárvilág

Partnereink

A tavalyihoz képest nagyobb a kukorica átlaghozama Zalában

A kukorica 97 százalékát betakarították Zala megyében, a hektáronkénti átlagtermés 8,8 tonna – tájékoztatott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei elnöke.

A kukorica hektáronkénti átlaghozama 1,75 tonnával haladta meg a tavaly termett mennyiséget. A 25 355 hektárnyi területről betakarított termés megfelel az előírásoknak, fuzárium fertőzés miatti toxint nem találtak – közölte Süle Katalin. Hozzátette: a gazdálkodók jó ütemben tudták végezni az őszi munkákat, október végére a munkák 90 százaléka (az őszi mélyszántáson kívül) már befejeződött.

Az őszi búza kivételével már valamennyi szántóföldi növényt elvetették. Az őszi búza több mint 80 százaléka került a földbe, a tervezett vetésterület 29 840 hektár. Repcét 16 109 hektáron termelnek, őszi árpát 3305 hektáron,  rozst 180 hektáron, tritikálét pedig 1290 hektáron vetették el Zala megyében.

Mint mondta, ahol csapadék esett, a szokatlanul magas hőmérsékletnek köszönhetően a vetések jól fejlődnek, a tél beálltáig várhatóan kellően megerősödnek.

Forrás: http://www.nak.hu/kamara/kamarai-hirek/megyei-hirek/98072-a-tavalyihoz-kepest-nagyobb-a-kukorica-atlaghozama-zalaban

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

: