Agrárvilág

Médiaajánlat

Pályázati Sajtókommunikáció

Partnereink

Hamarosan pályázat is segítheti a vadgazdálkodást

2017. szeptember 08., péntek 08:48 Kategória: Pályázat

A hatályos vadászati törvény egyszerre szolgálja a vadászok, az agrárgazdálkodók és a természetvédők érdekeit – hangzott el a 25. Magyar Vadásznap megnyitóján.

Az Európai Unió legjobb vadászati törvényének nevezte a hatályban lévő jogszabályokat Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke a megnyitó ünnepségén, Mezőberényben. Az új fegyvertörvény igazodik a való élethez, és kiküszöbölte a korábbi nem életszerű gyakorlatot például a vadászfegyverek szállítására, vagy azok árusítására vonatkozóan.

Bővebben...

Pályázattal támogatják a zártkertek fennmaradását

2017. szeptember 08., péntek 08:48 Kategória: Pályázat

A kormány átfogó Zártkerti Program létrehozásával és elindításával bízta meg a Földművelésügyi Minisztériumot. A programon keresztül a tárca szándéka, hogy megteremtse azt a háttér-infrastruktúrát, amely az elhanyagolt területek újra gondozásba vételét, illetve a területek megközelítését segíti elő.

Az FM a Program során a zártkerti ingatlanok mezőgazdasági célú használatát elősegítő fejlesztéseket, valamint azok közösségi funkciót - oktatás, szemléletformálás, hagyományőrzés - kívánja támogatni. A program hazai forrásból kerül finanszírozásra, melyre 2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás áll rendelkezésre.

Bővebben...

Pályázati lehetőség élelmiszer-termékek promóciójára

2017. szeptember 08., péntek 08:46 Kategória: Pályázat

A magyar élelmiszerpiacot és gasztronómiát népszerűsítő program támogatására írt ki két pályázatot 90 millió forintos keretösszeggel az Agrármarketing Centrum (AMC).

Pályázhatnak gazdasági társaságok, köztestületek, szövetségek, egyesületek, alapítványok, szakmai szervezetek és terméktanácsok. A vissza nem térítendő támogatást kizárólag a 2017. október 1. és 2017. december 31. közötti magyarországi, az ágazathoz kötődő rendezvényekre lehet kérni, melyek teljes költségének akár 50 százaléka is elnyerhető.

Bővebben...
: