Agrárvilág

Médiaajánlat

Pályázati Sajtókommunikáció

Partnereink

„Mezőgazdasági- és feldolgozó üzemek energiahatékonyságának javítása” címmel megjelent a VP5.-4.1.6.-4.2.3.-17. pályázati felhívás tervezete. Egyéni projektek esetén 500 millió forint, kollektív projektek esetén 1 milliárd forintos maximális támogatásra pályázhatnak a mezőgazdasági termelők, valamint mikro- és kisvállalkozások.

A támogatási kérelmek kertészeti és állattartó gazdaságok, valamint élelmiszeripari- és borüzemek energiahatékonyságának javítása céljából nyújthatóak be. A felhívás alapvető célja a gazdaságok és feldolgozó üzemek versenyképességének javítása új, innovatív és környezetbarát technológiák elterjesztésének támogatása révén. Lehetőség nyílik a kertészeti termesztésre, állattartásra, továbbá élelmiszer-feldolgozásra és borászati termékek előállítására szolgáló épületek, építmények korszerűsítésére és felújítására az energiahatékonyság növelése céljából.

Bővebben...

A Miniszterelnökség a kertészeti ágazat beruházásainak sikeres megvalósítása érdekében módosította a gyógy- és fűszernövények termesztésére megjelentetett vidékfejlesztési felhívását. Az ügyfelek számára kedvező változtatások eredményeképpen – többek között – a maximálisan igényelhető támogatási összeg is 50 millió forinttal emelkedett.

Jelenleg is pályázható az a mintegy 3 milliárd forint keretösszegű kertészeti ágazat fejlesztését szolgáló felhívás, amely a gyógy- és fűszernövények termesztését hivatott támogatni. A Miniszterelnökség a kertészeti ágazat versenyképessége, a hozzáadott érték termelésének növelése, valamint a termelők fejlesztéseinek kedvezőbb megvalósítása érdekében a kiírás további módosítása mellett döntött.

Bővebben...

Hamarosan pályázat is segítheti a vadgazdálkodást

2017. szeptember 08., péntek 08:48 Kategória: Pályázat

A hatályos vadászati törvény egyszerre szolgálja a vadászok, az agrárgazdálkodók és a természetvédők érdekeit – hangzott el a 25. Magyar Vadásznap megnyitóján.

Az Európai Unió legjobb vadászati törvényének nevezte a hatályban lévő jogszabályokat Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke a megnyitó ünnepségén, Mezőberényben. Az új fegyvertörvény igazodik a való élethez, és kiküszöbölte a korábbi nem életszerű gyakorlatot például a vadászfegyverek szállítására, vagy azok árusítására vonatkozóan.

Bővebben...
: