Agrárvilág

Partnereink

Megjelent az erdei közjóléti pályázat kiírása

Április elején kiírásra került “Az erdei ökoszisztémák térítésmentesen nyújtott közjóléti funkcióinak fejlesztése” című VP4-8.5.2.-17 pályázat. A támogatási kérelmek benyújtására 2017. május 31. és 2019. március 29. között van lehetőség. A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 1,61 milliárd Ft.

Két pályázható célterület közül az egyik, az erdei pihenőhely kialakítása vagy továbbfejlesztése: jellemzően gyalogos kirándulás vagy gyalogtúra során rövid pihenésre szolgáló, közúton jellemzően nem megközelíthető, kisebb közjóléti berendezés-együttes. A másik célterület az erdei kirándulóhely és településkörnyéki kirándulóhely kialakítása vagy továbbfejlesztése: intenzíven látogatott, huzamosabb ott tartózkodást biztosító vagy kirándulási célt szolgáló, többfunkciós közjóléti berendezés-együttes, amely a kirándulók számára pihenési, rekreációs lehetőséget is biztosít. Mindkét célterületen kizárólag korlátozásmentesen és ingyenesen igénybe vehető eszközök és létesítmények támogathatók.

Egy támogatási kérelmet egy vagy mindkét célterületre is be lehet nyújtani. A kérelmezőnek a támogatási kérelem elkészítésekor be kell tartania az erdészeti létesítményekre vonatkozó szabályokat és benyújtásakor rendelkeznie kell az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló 2009. évi XXXVII. törvény végrehajtásáról szóló 153./2009. (XI. 13.) FVM rendelet 3./C. § alapján az erdészeti hatóság, jogerős engedélyező határozatával jóváhagyott Közjóléti Engedélyezési Tervvel.

Építési engedély köteles beruházás esetén az engedélyezési eljárás megindítását igazoló dokumentumot, valamint a hatósághoz benyújtott építészeti-műszaki tervdokumentációt csatolni. Nem engedélyköteles építési tevékenység esetén a hatósági szolgáltatás keretében megkért illetékes építésügyi hatósági nyilatkozatot arról, hogy az építés nem engedélyköteles, valamint a hatósági szolgáltatás keretében benyújtott építészeti-műszaki tervdokumentációt szükséges csatolni.

Jelen felhívás keretében az elszámolható összköltség:
a.) erdei pihenőhely esetén egy projekt keretén belül legfeljebb 32.500 eurónak megfelelő forint összeg lehet,
b.) erdei kirándulóhely esetén egy projekt keretén belül legfeljebb 260.000 eurónak megfelelő forint összeg lehet.
Azonos kérelmező vagy konzorcium célterületre benyújtott kérelem esetében a magasabb összköltség a mérvadó.

A támogatás mértéke a felhívásban meghatározott projektek maximálisan elszámolható összköltségének 80%-a, non-profit szervezetek esetében 90%-a.

A teljes cikk elolvasásához kattintson: http://erdo-mezo.hu/2017/04/02/megjelent-az-erdei-kozjoleti-palyazat-kiirasa-is/

Kép: http://okk-emop.hu/

Forrás: www.erdo-mezo.hu

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

Utoljára frissítve: 2017. április 10., hétfő 09:14
: