Agrárvilág

Partnereink

50 millió forinttal emelkedett a gyógy- és fűszernövények termesztésének támogatása

A Miniszterelnökség a kertészeti ágazat beruházásainak sikeres megvalósítása érdekében módosította a gyógy- és fűszernövények termesztésére megjelentetett vidékfejlesztési felhívását. Az ügyfelek számára kedvező változtatások eredményeképpen – többek között – a maximálisan igényelhető támogatási összeg is 50 millió forinttal emelkedett.

Jelenleg is pályázható az a mintegy 3 milliárd forint keretösszegű kertészeti ágazat fejlesztését szolgáló felhívás, amely a gyógy- és fűszernövények termesztését hivatott támogatni. A Miniszterelnökség a kertészeti ágazat versenyképessége, a hozzáadott érték termelésének növelése, valamint a termelők fejlesztéseinek kedvezőbb megvalósítása érdekében a kiírás további módosítása mellett döntött.

Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy az egyéni projektek esetében a duplájára, összesen 100 millió forintra, míg kollektív beruházások esetében 150 millió forintra emelkedett az igényelhető maximális támogatási összeg. Emellett lehetőség nyílik arra, hogy a pályázók eltérő szakaszokban, több kérelem alapján is jogosultak legyenek támogatás elnyerésére a maximális támogatási intenzitás keretein belül. A pályázók érdekeinek figyelembevételével tovább egyszerűsödtek a telepítési terv benyújtásának szabályozásai, a tulajdonosi hozzájárulás feltételei, valamint a szaporítóanyag beszerzésére vonatkozó elvárások is.

A Miniszterelnökség felhívja a figyelmet, hogy a beruházások sikeres megvalósulása érdekében az érintettek részletesen tájékozódjanak a pályázati követelményekről: http://online.fliphtml5.com/kqdz/wwsf/

A teljes cikk elolvasásához kattintson: http://www.nak.hu/tamogatasok/kerteszet/95222-kedvezo-modositasok-a-gyogy-es-fuszernoveny-termesztesere-vonatkozo-palyazatban

Kép: http://ngorganic.hu/

Forrás: www.nak.hu

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

Utoljára frissítve: 2017. október 26., csütörtök 14:08
: