Agrárvilág

Partnereink

Jelentkezni lehet a K&H Bank fenntartható agráriumért című ösztöndíj pályázatára

Idén is indul a K&H Bank fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázata.  A magyarországi agrárképzést folytató egyetemek és főiskolák alap-, mester- és PhD-képzésben részt vevő hallgatóitól olyan pályamunkákat vár a bank, amelyek az ágazat versenyképességének növelésére és digitalizációjára kínálnak megoldást.

A mezőgazdaság teljesítményéhez hazánkban is nagymértékben hozzájárulnak az európai uniós támogatások, amelyeknek feltételei 2020 után jelentősen megváltozhatnak. Az év elején nyilvánosságra hozott, 2020 utáni Közös Agrárpolitika első tervezetéből jól látszik, hogy a két legfontosabb irányelv a kutatás-fejlesztés előmozdítása és a környezeti fenntarthatóság lesz. Előbbinél ráadásul nem a precíziós gazdálkodás, hanem sokkal inkább az új technológiai megoldások finanszírozása a cél. Kiemelten nagy szükség van tehát a friss, fiatal elmék felkarolására, akik korszakalkotó technológiai innovációkban, irányokban és nemesítési eljárásokban gondolkodnak – hívta fel a figyelmet Tresó István, a K&H Agrárüzletág fejlesztési főosztályvezetője

A K&H társadalmi felelősségvállalási területei között régóta kiemelt figyelmet kap a fiatalok oktatása és a környezetvédelem, ezzel is mutatva a pénzintézet elkötelezettségét a hosszú távon fenntartható fejlődés mellett. Ennek részeként indította el 2015-ben a K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázatot, amelynek célja, hogy anyagi és szakmai támogatással segítse azon hallgatók tanulmányát és kutatómunkáját, akik „kis tudósokként” olyan új eljárásokkal állnak elő, melyek pozitív hatást gyakorolhatnak akár az ágazat jövőjére nézve is!

A szakmai, az intézményi és a hallgatói oldalon egyaránt pozitív fogadtatásban részesült kezdeményezésünk, ezért természetes, hogy idén is folytatjuk a programot, kiemelten fókuszálva a mezőgazdaság versenyképességének növelésére és digitalizációjára – tette hozzá Tresó István.

Az elmúlt három évben összesen 14 felsőoktatási intézmény 167 tehetséges hallgatója nyújtotta be szakmai munkáját, akik közül 21-en kaptak anyagi és szakmai támogatást tanulmányuk és kutatómunkájuk folytatásához.

A pályázatra 2018. március 18-ig lehet jelentkezni!

K&H a fenntartható agráriumért - ösztöndíjpályázat

pályázati felhívás 296KB PDF

pályázati adatlap 186KB PDF

összegzés minta 186KB PDF

Forrás: K&H Bank

Kép: https://kubikcoworking.hu/

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

Utoljára frissítve: 2018. február 23., péntek 07:48
: