Agrárvilág

Partnereink

Egy évvel meghosszabbították a Tanyás térségek háztartási léptékű fejlesztéseit szolgáló vidékfejlesztési pályázatot

Egy évvel meghosszabbította az Agrárminisztérium (AM) a Tanyás térségek háztartási léptékű fejlesztéseit szolgáló vidékfejlesztési pályázatot, így a tanyán élők és a tanyás térségekben található önkormányzatok 2020. április 3-ig nyújthatják be támogatási kérelmüket a 8,23 milliárd forint keretösszegű felhívásra.

Az AM közölte: a kormány kiemelt feladatának tekinti az olyan kisléptékű infrastruktúra fejlesztések támogatását, amelyek a helyi gazdaság fejlesztése mellett az energiahatékonyság növeléséhez, valamint a tanyás térségekben élők életminőségének javításához is hozzájárulnak.

A Vidékfejlesztési Program pályázata többek között a tanyavillamosítást, a vízellátás kiépítését, valamint a szennyvízkezelési fejlesztések megvalósítását támogatja. A pályázati felhívásban a természetes személyek legfeljebb 6,2 millió forint, az önkormányzatok pedig maximum 50 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek, akár 95 százalékos támogatás intenzitás mellett. A felhívásra benyújtott támogatási kérelmek közül az irányító hatóság eddig több mint 300 kérelmet támogatott, mintegy 1,6 milliárd forint értékben.

Forrás: http://www.nak.hu/tamogatasok/videkfejlesztes/99126-meghosszabbitott-palyazati-ido

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

Utoljára frissítve: 2019. június 13., csütörtök 12:21
: