Kövesd te is!

Agrárvilág

Partnereink

Az új hűtőházak egész évben hazai gyümölccsel látják el a fogyasztókat

Az igényes és egyre növekvő fogyasztói elvárások kiszolgálását is teljesíteni képes, korszerű beruházásoké a jövő, olyanoké, mint amilyen átadásán most is vagyunk – fogalmazott az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára a Mura Nemzeti Program keretében létesített hűtőház avatási ünnepségén, a Zala megyei Kisrécsén.

Dr. Feldman Zsolt a Hivekovics Családi Gazdaság hűtőházátadóján arról is beszélt, hogy a Vidékfejlesztési Program gombaházak és hűtőházak létrehozására, korszerűsítésére meghirdetett pályázatának célja többek között a hűtőházi kapacitás növeléséhez szükséges építmények kialakításának támogatása.

A pályázat keretében 177 beruházás megépítéséhez összesen 18,5 milliárd forintról született támogatási döntés. Ezek közül az egyik a Hivekovics Családi Gazdaság Kisrécsén található áfonyaültetvénye mellett felépített, mintegy 1100 tonna tárolókapacitást kínáló hűtőháza.


A fogyasztók ma már egész évben szeretnének hozzájutni az általuk kedvelt gyümölcsökhöz. Az áfonya mellett a szintén itt termesztett ribizlihez, szederhez és más bogyós gyümölcshöz, amelyhez a hűtőház megépítése elengedhetetlen, mint ahogyan a hűtőház-kapacitás növelésére országosan is nagy szükség van. Ezzel kiváltható az import és segíthető a hazai gyümölcságazat – fogalmazott Dr. Feldman Zsolt.

Forrás: https://www.kormany.hu/hu/foldmuvelesugyi-miniszterium/mezogazdasagert-felelos-allamtitkarsag/hirek/az-uj-hutohazak-egesz-evben-hazai-gyumolccsel-latjak-el-a-fogyasztokat

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

Utoljára frissítve: 2019. július 17., szerda 07:52