Nyomtatás

Hamarosan termelői csoportok és szervezetek létrehozására lehet pályázni

  • 2019. augusztus 01., csütörtök 07:09

Hamarosan megjelenik a VP3-9.1.1-19 „Termelői csoportok és szervezetek létrehozása” elnevezésű felhívás, melynek keretében támogatási kérelmet mezőgazdasági és erdészeti ágazatban működő termelői csoportok létrehozására és működésére lehet benyújtani. A támogatási kérelmek benyújtására 2019. október 14. napjától 2021. október 13. napjáig lesz lehetőség.

A támogatási kérelmek közül azok részesülhetnek támogatásban, amelyek az alábbi célkitűzések valamelyikének megfelelnek:

  • a nagy tételben vásárlók ellátása érdekében az egységes minőségű és feldolgozottságú árualap kialakítása;
  • a tagság termelésének és eredményeinek a piaci követelményekhez való igazítása a ténylegesen megvalósuló értékesítés, a piac befolyásolása és a magasabb jövedelem elérése érdekében;
  • a termelői csoport tagjai közötti - különösen a termeléssel, betakarítással és a rendelkezésre állással kapcsolatos információk átadására vonatkozó - üzleti kapcsolatok meghatározása közös szabályok létrehozása által;
  • a tagság igénye alapján a termelői csoportok által végezhető egyéb olyan közösségi tevékenységek végzése, megszervezése, amely a közös értékesítés sikerét elősegíti és a tagok jövedelembiztonságát javítja.

A felhívás keretében a mezőgazdasági és erdészeti ágazatban működő termelői csoportok létrehozása és működése támogatható. A támogatást a termelői csoportok elismeréséről szóló 42/2015. (VII. 22.) FM rendelet alapján elismeréssel rendelkező termelői csoportok működési feltételeik kialakításához és az elismerés során elfogadott üzleti tervük megvalósításához rendelt tevékenységeik végrehajtásához használhatják fel.

A pályázatok benyújtására az agrárpolitikáért felelős miniszter által, az elismerési rendelet alapján elismert - 2014. január 1-nél nem régebben alakult - termelői csoport jogosult.

A támogatás, értékesítés (forgalom) alapján számított átalányösszegű támogatás, melyre a csoport az elismerését követő legfeljebb 5 éven keresztül jogosult. A támogatás maximum összege 100 000 eurónak megfelelő forintösszeg /év/ támogatott csoport.

Csekély összegű támogatás esetén kedvezményezettenként a maximális támogatási összeg 200 000 euró/3 év lehet. Közúti kereskedelmi árufuvarozási tevékenységnek juttatható maximális támogatási összeg 100 000 euró / 3 év lehet.

A támogatási kérelmek benyújtására 2019. október 14. napjától 2021. október 13. napjáig van lehetőség. Ezen időszak alatt az értékelési határnapokig benyújtásra került projektek kerülnek együttesen elbírálásra. Az első szakasz zárása 2020. január 14-én lesz.

Forrás: https://www.palyazatihirek.eu/napi-palyazat-ertesito-ie/4151-hamarosan-termeloi-csoportok-es-szervezetek-letrehozasara-lehet-palyazni

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

Utoljára frissítve: 2019. augusztus 01., csütörtök 07:09