Agrárvilág

Partnereink

Pályázati Kommunikáció

Pályázati Kommunikáció (20)

Datetime: 10 okt. 2018
Írta:
Kategória: Pályázati Kommunikáció
0 Comments

A Debreceni Egyetem a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal nemzeti kiválóság pályázata keretében mintegy 300 millió forinttal támogatott kutatási programot indít „A magyar fogyasztók rövid- és hosszútávú alfatoxin-terhelésének meghatározása a tejtermékláncban és a kockázatkezelő intézkedések megalapozása” címen. A 2018-1.2.1-NKP-2018-00002 számú projekt  célja a fogyasztói expozíció feltárásán alapuló élelmiszerbiztonsági kockázatbecslés pontosítása, valamint a megelőzés, a tejbe kerülő, közegészségügyi veszélyt jelentő alfatoxin M1 visszaszorítása a különböző növényfajták, kukoricahibridek és tárolástechnológiák megfelelő használatával.

A kutatók bíznak benne, hogy mikrobiológiai és analitikai eszközökkel feltárhatók azok a csatornák és technológiai folyamatok, amelyeken keresztül a mikotoxinok bekerülhetnek az élelmiszerláncba, illetve lehetőségük lesz arra is, hogy különböző mikroorganizmusok segítségével gátolják a mikotoxinok kialakulását, illetve hatástalanítsák a takarmányba már bejutottakat.

Bővebben...
Datetime: 30 aug. 2018
Írta:
Kategória: Pályázati Kommunikáció
0 Comments

Gazdaságomat Laskodon terveztem létrehozni és a negyedik év végére 10,34 EUME méretre növelni. 2,8 ha területen fekete bodza telepítése, továbbá 95 méhcsalád vásárlása volt a terv. Családi gazdaságban szerzett több éves kertészeti tapasztalattal rendelkezem, ami megkönnyíti a pályázati tervben vállaltakat.

Az ültetvényhez kapcsolódó éves gépi munkák nagy részét saját, ill. a család tulajdonában meglévő gépekkel végzem, a kézi munkákat pedig személyes közreműködés és alkalmazott útján.

Bővebben...
Datetime: 11 jan. 2018
Írta:
Kategória: Pályázati Kommunikáció
0 Comments

A talaj egy természeti erőforrás, minőségének megőrzése nemzetgazdasági cél. Az intenzív mezőgazdasági termelés sajátos velejárója lett a talajok minőségének romlása, termékenységének csökkenése.

Az elmúlt évtizedekben Európában és Hazánkban is drasztikusan csökkent a talajok szerves anyag készlete. Bár az istállótrágyával történő szerves anyag pótlásának évezredes hagyományai vannak, azonban napjainkban a lecsökkent állatállomány trágyatermelése nem fedezi a növénytermesztés szükségleteit. Ugyanakkor, a környezetbarát termékek köre folyamatosan bővül, eladási áraik ma már versenyképessé teszik mind a szántóföldi növénytermesztés, mind a zöldség és gyümölcs termesztés termékeit.

Bővebben...
Datetime: 08 nov. 2017
Írta:
Kategória: Pályázati Kommunikáció
0 Comments

Gazdaságomat 2015. január 1.-én indítottam a Fiatal Mezőgazdasági Termelők indulásához 2014-ben igényelt és elnyert támogatásból. Jelen sajtóközleményt a pályázat Kommunikációs tervében vállalt kötelezettségemnek teljesítéseként jelentetem meg.

A gazdaság bemutatása: A működés első évében - vállalásomnak megfelelően – Gödöllőről a város külterületén fekvő tanyára költöztem, ahol törzslúd tartással foglalkozó gazdaságom jelenleg is működik.  1500 tojóból és 500 gúnárból álló állománnyal indítottam a termelést, jelenleg ezen felül 90 tojótyúk és egy hízómarha is része a gazdaságnak.

Bővebben...
Datetime: 09 júl. 2016
Írta:
Kategória: Pályázati Kommunikáció
0 Comments

Befejeződött a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs alap finanszírozásával megvalósult "Új, a kukoricaszár vízleadását elősegítő, különböző technológiák igényeit kielégítő zúzási képességekkel rendelkező öndiagnosztikával és szármaradvány rendképző egységgel felszerelt nagyteljesítményű kukorica csőtörő adaptercsalád kifejlesztése." tárgyú pályázat a Linamar Hungary Zrt-nél. A projekt Békés megyében, a társaság orosházi telephelyén valósult meg.

A pályázati kiíráson 64 671 787 Ft vissza nem térítendő a Magyar Kormány által finanszírozott támogatás segítségével új technológia és termék került kifejlesztésre. A kifejlesztett termék minden tekintetben kielégíti a vevői elvárásokat.

Bővebben...
Datetime: 14 jan. 2016
Írta:
Kategória: Pályázati Kommunikáció
0 Comments

Gazdaságomat Szakáld településen és környékén tervezem létrehozni és a negyedik év végére 11,49 EUME méretre növelni.  2 ha területen gabona termesztését, 2 ha területen birsalma ültetvény telepítését tervezem saját földterületre, továbbá 3 ha szilva és kajszibarack művelését veszem át családon belül a 4. év végére.

Az iskolai gyakorlatok alatt és a családi gazdaságban (Tyukodi Ferencné) szerzett több éves növénytermesztési és kertészeti tapasztalatokkal rendelkezem.

Előállítani kívánt termék: kukorica, szilva, kajszibarack, birsalma

Bővebben...
Datetime: 14 jan. 2016
Írta:
Kategória: Pályázati Kommunikáció
0 Comments

Gazdaságomat Telkibányán és környékén tervezem létrehozni és a negyedik év végére 12,37 EUME méretre növelni. 2500 m2 fóliasátras zöldség és 1500 m2 virágültetvény művelését tervezem a 4. év végére.

Az iskolai gyakorlatok alatt és a családi gazdaságban (Mitelle Ottó Ernő) szerzett több éves kertészeti tapasztalatokkal rendelkezem.

Előállítani kívánt termék: Kígyóuborka, fürtös uborka, zöldhagyma, krizantém, egynyári virágok

Bővebben...
Datetime: 14 jan. 2016
Írta:
Kategória: Pályázati Kommunikáció
0 Comments

Gazdaságomat Nagyrozvágyon és környékén tervezem létrehozni és a negyedik év végére 10,01 EUME méretre növelni. 1250 m2 fóliasátras virágültetvényt és 105 méhcsalád tartását tervezem a 4. év végére.

Az iskolai gyakorlatok alatt és a családi gazdaságban szerzett több éves kertészeti és Fekete Zoltán őstermelőnél szerzett állattartási tapasztalatokkal rendelkezem.

Előállítani kívánt termék: fajtamézek, virágpor, szálas és cserepes krizantém, cserepes petúnia.

Bővebben...
Datetime: 14 jan. 2016
Írta:
Kategória: Pályázati Kommunikáció
0 Comments

Gazdaságomat Karos településen és környékén tervezem létrehozni és a negyedik év végére 10,59 EUME méretre növelni. 4 ha területen gabona termesztését tervezem bérelt földterületre, továbbá 93 db különböző életkorú szarvasmarha valamint 3 db ló és 5 db sertés tartását tervezem a 4. év végére.

Az iskolai gyakorlatok alatt és a családi gazdaságban szerzett több éves növénytermesztési és állattenyésztési tapasztalatokkal rendelkezem.

Előállítani kívánt termék: zab, búza, hízó-marha, tej

Bővebben...
Datetime: 12 jan. 2016
Írta:
Kategória: Pályázati Kommunikáció
0 Comments

Gazdaságomat Hegymegen és környékén tervezem létrehozni és a negyedik év végére 10,35 EUME méretre növelni. 220 m2 területen csiperke és laska gomba telepítését tervezem a 4. év végére.

Az iskolai gyakorlatok alatt, Berzeviczi Zsolt és Ruszkai József gazdaságban szerzett több éves gyümölcstermesztési és növénytermesztési tapasztalatokkal rendelkezem.

Előállítani kívánt termék: csiperkegomba, laskagomba

Bővebben...
: