Agrárvilág

Partnereink

Kedves Partnereim, Tisztelt Gazdatársak!

Szabó János 4822 Nyírparasznya, Kossuth Lajos utca 70. székhellyel rendelkező fiatal mezőgazdasági termelő vagyok és ezen tevékenységemet 2013. január 1. nappal indítottam szülőfalumban. 

A mezőgazdasági munkákkal már gyerekkoromban kapcsolatba kerültem az általános és gimnáziumi éveim szabadidejének nagy részét szarvasmarha tartással és mezőgazdasági gépi szolgáltatással töltöttem. Felsőfokú képesítésem Okleveles Agrármérnök. Hosszú évek után a már sokadik kínálkozó pályázati lehetőséget kihasználva 2012. év végén a magyar vidék nyertes fiatal-gazdálkodója lettem.

Gazdálkodásom első évében édesapámtól átvettem a már hosszú ideje regisztrált ökológiai szántóterületeket és megkezdtem növénytermesztési tevékenységemet. Az általam művelt területek gerincét egy 14,72 ha egy 5,25 ha és egy 8,42 ha térmértékű parcellák képzik, melyek mindegyike alapvetően gyenge homokterületnek minősül. Ebben az esztendőben a vetésszerkezet 14,72 ha napraforgós kukorica-csalamádé zöldtakarmány; 5,25 ha pohánka; 8,42 ha orange sütőtök.  

Árbevételem az orange sütőtök értékesítéséből származott, mintegy 2 millió forint nagyságrendben. A többi különösen a pohánka vetőmag előállítás nem mondható sikeresnek, érdemi jövedelem ebből nem származott. 

 

Nyírparasznya, 2013. október 22.

 

Szabó János

Fiatal Mezőgazdasági Termelő

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

Értékelés:
(0 szavazat)
: