Agrárvilág

Partnereink

Kedves Partnereim, Tisztelt Gazdatársak!

Szabó János 4822 Nyírparasznya, Kossuth Lajos utca 70. székhellyel rendelkező fiatal mezőgazdasági termelő vagyok és ezen tevékenységemet 2013. január 1. nappal indítottam szülőfalumban. 

A mezőgazdasági munkákkal már gyerekkoromban kapcsolatba kerültem az általános és gimnáziumi éveim szabadidejének nagy részét szarvasmarha tartással és mezőgazdasági gépi szolgáltatással töltöttem. Felsőfokú képesítésem Okleveles Agrármérnök. Hosszú évek után a már sokaid kínálkozó pályázati lehetőséget kihasználva 2012. év végén a magyar vidék nyertes fiatalgazdálkodója lettem.

Gazdálkodásom második évében, 2014-ben a gazdaság mérete bővült egy 30,5 ha-os szántóterülettel, ami nagyban hozzájárult a gazdasági évem jövedelmezőségi javulásához. Az általam művelt területek gerincét továbbra is képező 14,72 ha; 5,25 ha; 8,42 ha térmértékű parcellákon változatlanul ökológia szántóföldi növénytermesztést végeztem.

Az idei vetésszerkezetet 14,72 ha rozs Varda vetőmag előállítás; 5,25 ha tavaszi bükköny Emma vetőmag előállítás; 8,42 ha Orange sütőtök előállítás képezte. Az újonnan birtokba vett 30,5 ha-on kukorica termesztése folyt, valamint az idei évben kiegészült a növénytermesztés 1 ha burgonya és 1 ha csili paprika előállítással.   

A 2014-es árbevételem az Orange sütőtök, a burgonya, a csili paprika és a nagy mennyiségű áru kukorica, rozs vetőmag értékesítésének köszönhetően mintegy 13 millió forint nagyságrendet képviselt. A tavasz bükköny Emma vetőmag előállítás nem mondható sikeresnek, érdemi jövedelem ebből nem származott. 

 

Nyírparasznya, 2014. október 21.

Szabó János

Fiatal Mezőgazdasági Termelő

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

Utoljára frissítve: 2016. április 26., kedd 12:12
Értékelés:
(2 szavazat)
: