Agrárvilág

Partnereink

Karóczkai Márk fiatal gazda sajtóbemutatkozás

Gazdaságomat Hercegkúton és környékén tervezem létrehozni és a negyedik év végére 12,33 EUME méretre növelni. 2,5 ha területen fekete bodza telepítését, továbbá 3,5 ha meglévő bodza ültetvény bérlését tervezem a 4. év végére. Az iskolai gyakorlatok alatt és a családi gazdaságban szerzett több éves kertészeti tapasztalatokkal rendelkezem.

Az ültetvényhez kapcsolódó éves gépi munkák nagy részét saját, meglévő és vásárolandó gépekkel tervezem elvégezni, a kézi munkákat pedig személyes közreműködés és alkalmazott útján.

Előállítani kívánt termék: fekete bodza gyümölcse, fekete bodza virága.

Az ültetvények műveléséhez rendelkezek gépekkel (traktor, hozzá permetező, tárcsa, eke, továbbá motoros fűkasza, motoros háti permetező, teherautó), de továbbiak vásárlását is tervezem. Az eszközök tárolásához szükséges telephellyel és épülettel (raktár) rendelkezem. A támogatást az ültetvény telepítéséhez, bodza csemete, eszközök és gépek vásárlásához és öntözőrendszer kialakításához tervezem felhasználni. Új gépek, eszközök vásárlásával, biotermelés bevezetésével tervezem fejleszteni a gazdaságom.

Sajtóközlemény:

A 24/2015. (IV.28.) MvM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2015. évben igényelhető támogatások részletes feltételeiről szóló rendelet szabályozása alapján a 2015. évben nyújtott támogatások NYERTES PÁLYÁZÓJA, aki hírportálunkon biztosítja a kommunikációs nyilvánosságot: 

Karóczkai Márk, Hercegkút, ágazat Kertészet, elnyert támogatás 40.000 euro, a pályázat elnyerésének éve 2015.

A megjelentetéssel eleget kívánok tenni a PÁLYÁZATOMBAN VÁLLALT nyilvánosság biztosításának. Karóczkai Márk

Kép: https://upload.wikimedia.org/

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

Utoljára frissítve: 2016. április 26., kedd 08:02
Értékelés:
(0 szavazat)
: