Agrárvilág

Partnereink

Tájékjoztatás Vargáné dr. Spiller Szilvia fiatal gazda gazdaságának működéséről

Gazdaságomat 2015. január 1.-én indítottam a Fiatal Mezőgazdasági Termelők indulásához 2014-ben igényelt és elnyert támogatásból. Jelen sajtóközleményt a pályázat Kommunikációs tervében vállalt kötelezettségemnek teljesítéseként jelentetem meg.

A gazdaság bemutatása: A működés első évében - vállalásomnak megfelelően – Gödöllőről a város külterületén fekvő tanyára költöztem, ahol törzslúd tartással foglalkozó gazdaságom jelenleg is működik.  1500 tojóból és 500 gúnárból álló állománnyal indítottam a termelést, jelenleg ezen felül 90 tojótyúk és egy hízómarha is része a gazdaságnak.

A vállalkozás elindítása nem előzmény nélküli: korábban a Szent István Egyetemen folytattam állattenyésztési tanulmányokat és szereztem PhD fokozatot állattenyésztés-tudományból, illetve később évekig az Egyetem Lúdtenyésztési Tanüzemében dolgoztam.

 A törzslúd állomány elhelyezésére a tanyán a működés első évében két fóliasátrat építettem, automata etető-,  itató- és klímaberendezéssel. A gazdaságban zajló feladatok ellátásához egy kistraktort szereztem be. Az első két és fél év bevételeiből tovább fejlesztem a vállalkozást, 2017. év negyedik negyedében elkészül a harmadik istálló is, ahová további kb. 1200 db-os lúdállományt tervezek beállítani.

A gazdaságban előállított termék a naposliba, melynek felvásárlására az indulás előtt szerződést kötöttem az egyik legnagyobb hazai, hízott libát előállító integráció vezetőjével. Ezáltal én is részévé váltam az integrációnak, amely védelmet biztosít piaci ingadozások esetén is.

A gazdaságban jelenleg főállásban dolgozom, mellettem egy állatgondozó segíti a működést, szintén főállásban. Jövő év elejétől további két munkatársat tervezek alkalmazni a megnövekedett feladatok ellátására.

Sajtóközlemény:

A 24./2015. (IV.28.) MvM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2014. évben igényelhető támogatások részletes feltételeiről szóló rendelet szabályozása alapján a 2014. évben nyújtott támogatások NYERTES PÁLYÁZÓJA, aki hírportálunkon biztosítja a kommunikációs nyilvánosságot: 

Vargáné dr. Spiller Szilvia
Telephely: Gödöllő
Ágazat: Állattenyésztés
Elnyert támogatás: 40.000 euro
A támogatás elnyerésének éve 2014.

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

Utoljára frissítve: 2017. november 08., szerda 14:54
Értékelés:
(0 szavazat)
: