Agrárvilág

Partnereink

A nyomon követés elkerülhetetlen – váljon a szakértőjévé!

2019. február 18., hétfő 14:45 Kategória: Publikáció

A mai kor tudatos fogyasztója, mielőtt megvásárol egy élelmiszert, már nem csak az összetevőire kíváncsi, hanem egyre inkább arra is, hogy az annak alapjául szolgáló állatok, növények, milyen körülmények között kerültek tenyésztésre és termesztésre.

A bizalom kiépítése valójában az első kapavágásnál kezdődik.

Számos kutatás támasztja alá, hogy vásárlók sokkal nagyobb eséllyel döntenek egy olyan termék megvásárlása mellett, melyről a termesztési-tenyésztési és a feldolgozási szakaszról is szerezhetnek információkat, szemben egy másik termékkel, amellyel kapcsolatban ezek az adatok nem elérhetők a számukra. Előbbit a könnyen hozzáférhető, széles körű tájékoztatás következtében ugyanis sokkal megbízhatóbbnak ítélik meg.

Bővebben...

Itt az idő felkészülni – nyakunkon a tavasz és a tavaszi fagy!

2019. február 15., péntek 09:32 Kategória: Publikáció

Az elmúlt években rendkívüli károkat okozott világszerte a tavaszi fagy. Egy német intézet számításai alapján a tavaly előtti évben 3,3 milliárd Eurós kár érte a szőlős és gyümölcsös gazdákat, pedig a megoldás adott.

Száz évvel ezelőtt a növények 1-2 héttel később borultak virágba, mint manapság. Ezért is nő évről évre a tavaszi fagykár veszélye. Így nem meglepő, hogy világszerte felfigyeltek arra a magyar találmányra, mely megoldja a gazdák problémáját.

Bővebben...

Gyümölcs fajtaújdonságok az Agromash Expón

2019. február 13., szerda 13:30 Kategória: Publikáció

Sikerrel szerepeltek a Holland Alma Kft. Gyümölcsfaiskola ellenálló gyümölcsoltványai a 2019. januári Agromash Expón. Ezt mutatta a faiskola standjának látogatottsága is. Az ide látogatóknak lehetősége volt betekintést nyerni a faiskola által végzett honosítási munka eredményeibe, valamint megtekinthették az előállított oltványok minőségét is.

A Holland Alma szaktanácsadói a kiállított oltványokon bemutatták az alapvető telepítési és metszési szakmai fogásokat az újonnan telepítendő oltványok esetében. Mindezek mellett látogatóink a kóstoltatás keretén belül megismerkedhettek a legújabb fajták és fajtajelöltek élvezeti értékével. Az új fajták friss gyümölcse mellett, a préselt natúr levek is nagy sikert arattak.

Bővebben...
: