Agrárvilág

Médiaajánlat

Pályázati Sajtókommunikáció

Partnereink

Eladó magtár Nyíregyházán

2017. november 20., hétfő 15:05 Kategória: Publikáció

Nyíregyháza belterületén (Nyíregyháza-Oros, Magtár u. 2.)

1200 m2-es MAGTÁR eladó.

A magtár 9600 m2-es téglakerítéssel körbekerített telken fekszik. Az épület 3 + tetőtér szintes, beltere antik bútorozással kialakított, mely akár mezőgazdasági célra, akár céges székhelynek vagy telephelynek kitűnően megfelel. Az ingatlan közművesítéssel teljesen ellátott. A belterületi ingatlan alkalmi áron eladó. Irányár: 150 M Forint! Érdeklődni: 70/250-2301 telefonszámon lehet.

Bővebben...

Nemesítés modern eszközökkel

2017. november 17., péntek 11:53 Kategória: Publikáció

A francia húsmarhatenyésztésben már évek óta alkalmazott genomikai pontszámok immár a hazai húsmarhatenyésztésben is felhasználhatók a tenyészérték becslésére, melynek jelentősége óriási a genetikai előrehaladás szempontjából, hiszen a tenyészállatkiválogatást felgyorsíthatja.

Ez a rendkívül új módszer nagyon fiatal életkorban tudja összehasonlítani egy adott egyed potenciális küllemi és termelési tulajdonságait a DNS, azaz a genom vizsgálatával. Ennek pontossága nagyban függ attól, hogy adott egyed rokonságáról és a vele azonos környezetben termelő társairól mekkora adatbázis áll rendelkezésre – ezt szoktuk referencia populációnak nevezni. Minél több adatunk van, vagyis minél nagyobb a referencia populáció, annál nagyobb pontossággal tudjuk a genom vizsgálatból megjósolni, hogy az egyed mire lesz képes.

Bővebben...

Egészséges bélflóra: a nyereséges sertéstartás alappillére

2017. november 13., hétfő 08:20 Kategória: Publikáció

A mögöttünk lévő néhány évtizedben a kiemelkedő tenyésztői munkának köszönhetően a világ sertéstenyésztése jelentős változásokon ment keresztül. Folyamatosan emelkedik a választott malacok száma, csökken az elkészülési idő, kevesebb takarmánnyal tudunk egységnyi terméket előállítani. Ezzel párhuzamosan viszont megemelkedett az állatok érzékenysége a különböző külső környezeti hatásokra, hiszen a megemelkedett hozamot csak lényegesen intenzívebb, gyorsabb anyagcserével lehet megtermelni.

Az anyagcsere kezdőpontja az emésztőrendszer, innen indul a tápanyagok bevitele az állatok szervezetébe, hogy utána számtalan biokémiai folyamaton keresztül beépüljenek az állati testbe. A bélrendszerre nagyon sokáig csupán úgy tekintettünk, hogy a táplálékok emésztése és felszívódása történik itt. Számos vizsgálat, kutatás viszont feltárta, hogy a kérdés ennél sokkal bonyolultabb.

Bővebben...
: