AGRÁRVILÁG Magazin

Kövesd te is!

Partnereink

Sajnos a 2022-es év egy nem mindennapi év a húsmarhatenyésztők számára. Noha ezt a megállapítást kinyilatkoztathattuk akár 2020 és 2021 év végén is, mégis idén teljesen kiszámíthatatlan helyzetbe került az ágazat.

Ha a kronológiát tekintjük, 2020-ban a COVID-19 vírus miatti járványhelyzet kényszerítette bezárások – melyek elsősorban a vendéglátóipart érintették – teljesen megállították szinte a magas minőségű marha-húsfeldolgozást és a vágásokat világszerte. A legnagyobb probléma az európai vágó-hidakon jelentkezett, majd ezt követte Amerika, Ázsia és Afrika. A legkisebb termelés-csökkenés a közel-keleti, jellemzően arab országokban volt tapasztalható.

Bővebben...

Egyre többen keresnek „mentes” süteményeket. Valakit ételallergiája, valakit az újszerű táplálkozási trendek, mint a paleo vagy keto étrendek követése késztetnek erre. A legtöbben a tejtermékektől, búzaliszttől és szójától mentes édességeket keresik.

Azoknak, akik ezen összetevők kerülése mellett a magas fehérje-tartalmú és az alacsony szénhidrát tartalmú sütiket részesítik előnyben, lehetnek kiváló megoldások a ToTu-s sütemények.

Bővebben...

November 15-éig lehet jelentkezni a jövő februárban, keresztfélévben induló mesterképzésre.

Mivel is foglalkozik egy vidékfejlesztési szakember?

Bővebben...