Agrárvilág

Partnereink

Kibújtak az első palánták a Debreceni Egyetem Közösségi Kertjében

A tavaszi szemeszterben több mint 100 egyetemi hallgató termeszti növényeit a Böszörményi úti campuson található kertben.

Szépen növekednek a zöldségek, gyógy-és fűszernövények a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzat (DEHÖK) Környezetvédelmi Bizottsága által életrehívott Közösségi Kertben. A kert nemcsak a szakmát tanuló hallgatóknak, de egyre több hobbikertésznek is kiváló lehetőséget biztosít.

A hallgatók a tavaszi szemeszterben 800 m2-en 65 felosztott parcellában gondozzák a növényeiket hétről hétre. Az eszközök és a magok beszerzésében, az öntözésben, a kártevők elleni védelemben és a szakmai mentorálásban a DEHÖK Környezetvédelmi Bizottsága segít.

- Idén lett két éves a közösségi kert. Örülünk annak, hogy ekkora népszerűségnek örvend az a kezdeményezés, hogy a fiatalok saját maguk által vegyszermentesen termesztett, egészséges élelmiszereket fogyasszanak. A munkafolyamatok során a hallgatók egymás segítségére törekszenek, így a gazdálkodás mellett a közösségépítésre is nagy hangsúly kerül a Debreceni Egyetem Közösségi Kertjében – fogalmazott Szilágyi Eszter, a DEHÖK Környezetvédelmi Bizottságának elnöke.

A DEHÖK Környezetvédelmi Bizottsága ebben a félévben a gazdálkodó egyetemisták számára szakmai látogatást is szervez az egyetemi Hallaborba, ahol az Aquapónia rendszerét ismerhetik meg a hallgatók. Aki kedvet kap a gazdálkodáshoz bátran keresheti a bizottság tagjait, hiszen korlátozott számban még vannak szabad parcellák a Közösségi Kertben.

A teljes cikk elolvasásához kattintson: http://hirek.unideb.hu/hu/hir/20170508_zoldello-kert

Kép: http://hirek.unideb.hu/hu/

Forrás: www.hirek.unideb.hu

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

Utoljára frissítve: 2017. máj. 26., péntek 12:29
: