Agrárvilág

Partnereink

A mezőgazdaságon innen és túl – Az i-Cell Kft. agrárinformatikai megoldásai

A precíziós gazdálkodás és a digitális technológiák vívmányai világszerte teret hódítanak. A Digitális Agrár Stratégia szerint a modern informatikai eszközök alkalmazása az ágazatban számottevő, 10-30 százalékos hatékonyságnövekedést eredményezhet.

Az i-Cell Kft. agrárinformatikai szakértőként, a hatékonyabb erőforrás-kihasználás és a mezőgazdálkodás során elvégzendő, komplex feladatok megkönnyítése érdekében fejlesztette ki azt az egyedi megoldást, amely a hazai mezőgazdasági vállalatok lokális és regionális versenyképességét növeli.

Az agrárinformatikai rendszer használatáról és annak előnyeiről, a Kalász Kft. (Axiál partnercég) gépesítési vezetőjét Smuk Györgyöt kérdeztük.

Miért éppen az i-Cell Kft. megoldása mellett döntöttek?

Mert akkoriban, a piacon egyedülálló módon, csak az i-Cell Kft. rendelkezett kifejezetten mezőgazdasági gépekre fejlesztett nyomkövető és üzemanyagszint-mérő megoldással. Döntésünkben az is közrejátszott, hogy már az együttműködés kezdeti fázisában megtapasztaltuk, hogy az i-Cell Kft. személyre szabott megoldásokkal dolgozik, saját fejlesztői csapatának köszönhetően pedig képes a lehető leggyorsabban reagálni a felmerülő fejlesztési igényeinkre. Így járműflottánk sokszínűsége sem jelentett akadályt a csapatnak, hiszen elsősorban mezőgazdasági gépeinkben, traktor, kombájn, silózó és permetező járművekkel vesszük igénybe az i-Fleet Agro Pro csomagot.

Melyek az i-Cell Kft. által kínált agrárinformatikai rendszer legjobb és leghasznosabb funkciói, előnyei?

Az i-Fleet Agro Pro csomagon belül minden funkciót kihasználunk, amelyek közül számunkra a leghasznosabb a megművelt földterületek kimutatása: az eszköz táblaszintű kimutatásokat biztosít, hogy könnyedén meg lehessen becsülni egy adott terület megműveléséhez szükséges időt, ami alapján a feladatkiosztás és a munka elvégzéséhez szükséges humán erőforrás is biztosabban feltérképezhetővé válik. Hasznos funkció még, hogy a forgalmazó cég felé kommunikálni tudjuk a járművek esetleges kiesésének idejét is.

Jelenleg két erőgépünkön is teszteljük a cég egyik legújabb fejlesztését, ami a gépek üzemóra figyelését és mérését teszi lehetővé, így a gép óraszámait tekintve lehetőség nyílik előre megmondani az esetleges szervizelések időpontjait is, ami úgyszintén a tervezhetőséget és a kiszámítható, átlátható vállalatvezetést és flottaszervezést támogatja.

A rendszer mennyire és hogyan könnyíti meg a mindennapi munkát és az adminisztrációt?

A rendszer a terület és a területteljesítmény felmérése által a munkaszervezést könnyíti meg és segít a következő munkanapok beosztásának megtervezésében.

Hozzávetőlegesen mekkora erőforrás-megtakarítást tudnak elérni a rendszernek köszönhetően?

Számunkra az időmegtakarítás a legjelentősebb, mert egy adott terület körbemérését a rendszer percek alatt megcsinálja, így a növénytermesztőnek nem kell felbecsülnie a megművelendő területet, illetve a hozzá rendelendő munkaműveleteket. Továbbá az előbbiekben említett üzemórák kinyerésével még további erőforrásokat tudunk megspórolni.

Kiknek ajánlaná az i-Cell megoldásait?

Az i-Cell Kft. személyre szabott agrárinformatikai rendszerével lehetőséget biztosít az egyedi, új igények kielégítésére, a gazdaságok számára szükséges információk kinyerését teljes körűen megoldják, így azoknak a mezőgazdasági vállalkozásoknak, cégeknek mindenképp hasznos, akiknek bármilyen módon szükségük lenne a gépjárműflottájukhoz a tervezési információkra, és a flotta számítógépes rendszereiből kinyerhető adataira.

A gyors technológiai paradigmaváltások közepette Ön szerint mi a legjobb módja a sikeresség megtartásának?

Úgy gondolom, hogy az elkövetkező pár évtized rendkívül érdekes lesz, próbálunk lépést tartani a technológiai fejlődéssel, folyamatosan tesztelünk és újdonságokkal próbálkozunk. A fő fejlesztési csapásvonal természetesen a precíziós gazdálkodás felé tart, ennek megfelelően a traktorjainkat öt-hat évente egyre modernebb gépekre cseréljük és természetesen a legjobban hasznosítható munkagépet igyekszünk beszerezni, amelyek árban gyorsabban megtérülhetnek. Az utóbbi időben a monitoringban többek között hozammérő rendszert, tőszámszabályozást, sorelzárást élesítettünk. Az i-Cell Kft. nagy segítségünkre van abban, hogy az információhalmazból kiszűri a számukra releváns információkat, így hatékonyabbá teszi a munkát és a döntéshozatalt, egyben támogatja a versenyképességünket.

Személyre szabott agrárinformatikai megoldásaihoz keresse az i-Cell Kft. szakértői csapatát az alábbi elérhetőségek bármelyikén.

i-Cell Kft.

Elérhetőségek:

Cím: 1143 Budapest, Hungária köz 5.
Telefonszám:1/467-1750
Honlap: https://icell.hu/
E-mail cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

Utoljára frissítve: 2017. június 13., kedd 10:57
: