Agrárvilág

Partnereink

Változatlanul az élvonalban

Továbbra is a legnépszerűbbek között van a Debreceni Egyetem a felvételizők körében. Az általános eljárásban a tavalyinál is több, összesen 6.369 elsőéves nyert felvételt az intézménybe. A külföldi, a doktorandusz és a keresztféléves hallgatókkal együtt pedig kilencezren kezdik majd meg Debrecenben a tanévet.

Szeptemberben 5.193 hallgató állami ösztöndíjas, 1.176 felvételiző pedig önköltséges formában kezdheti meg tanulmányait az intézményben. A legnagyobb létszámot pedig (1.158) a Gazdaságtudományi Kar érte el.

– Az, hogy Debreceni Egyetem a legnépszerűbb a felvételizők körében egyrészt a széles képzési portfóliónak köszönhető, melyet szűkebb profilú intézmények nem tudnak kínálni, másrészt a patinás Debreceni Egyetemen biztosított az a magas színvonalú szakmai háttér, amiről az elmúlt évtizedek tudós generációi gondoskodtak, ugyanakkor a modern infrastruktúra is rendelkezésre áll – mondta a felvételi eredményeket ismertető július 27.-i sajtótájékoztatón Dr. Bartha Elek. Az oktatási rektorhelyettes elmondta: a keresztféléves és az angol nyelvű képzést, a pótfelvételit, a határon túli hallgatókat és a doktori iskolák növendékeit is beszámítva összesen mintegy 9000 új hallgatója lesz ősztől az egyetemnek.

A bejutáshoz a legmagasabb pontszámra (490) a Gazdaságtudományi Kar kereskedelem és marketing állami ösztöndíjas, levelező alapképzésén volt szükség. A mesterszakok közül kiemelkedik az idén induló, országosan is egyedülálló sportközgazdász szak, amely a második legnépszerűbb képzési terület volt a felvételizők körében.

A tanulmányaikat szeptemberben az egyetemen megkezdők végleges létszáma még ennél is több lehet a kihelyezett képzésekre felvettekkel, valamint a pótfelvételivel és a jogorvoslati eljárásokkal.

– A pótfelvételi kérelmek benyújtására a július 28.-tól augusztus 7.-ig tartó időszak áll rendelkezésre. A jelentkezések során egy intézmény egyetlen szakát lehet megjelölni, és fontos, hogy a kérelmeket csak elektronikus úton lehet benyújtani. Az eredményeket pedig az augusztus 21.-i ponthúzás után ismerhetik meg a jelentkezők – mondta Dr. Pósánné Rácz Annamária oktatási igazgató.

A Debreceni Egyetemen a regisztrációs hét szeptember 4.-én kezdődik, a tanévnyitó ünnepség időpontja szeptember 10. Az ország egyetlen tanévnyitó stadionshow-ja, a yoUDay pedig szeptember 27.-én várja a Debreceni Egyetem régi és új polgárait.

A teljes cikk elolvasásához kattintson: http://hirek.unideb.hu/hu/hir/20170727_valtozatlanul-az-elvonalban

Kép: http://hirek.unideb.hu/

Forrás: www.hirek.unideb.hu

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

Utoljára frissítve: 2017. július 28., péntek 11:26
: