Agrárvilág

Partnereink

Fókuszban az agrárium: új lehetőségek, több évtizedes szakértelem

Új lehetőségek tárházát nyitja meg a vállalkozások számára a Dél TAKARÉK, amely decemberben kezdi meg működését három takarékszövetkezet egyesülésével. Kedvező ajánlatok, Vállalkozói Centrumokban saját ügyintézők várják a vállalkozókat, a megnövekedett tőkének köszönhetően pedig nagyobb vállalati igényeket is ki tudnak majd elégíteni.

A Szigetvári Takarék, a MECSEK TAKARÉK Szövetkezet és a Szentlőrinc-Ormánság Takarékszövetkezet egyesülésével létrejövő Dél TAKARÉK egy mérethatékony, a régióban komoly piaci részesedéssel rendelkező takarékszövetkezetté válik, még magasabb színvonalú szolgáltatást nyújtva az ügyfeleknek. A vállalkozók számára mindez azt jelenti, hogy a meglévők mellett új, kedvező szolgáltatásokat vehetnek igénybe. A takarékszövetkezeti szektorra illő sajátosság azonban továbbra is megmarad: a gyors, helyi döntéshozatal és a rugalmas konstrukciók a jövőben is a Dél TAKARÉK ismérvei lesznek.

A különböző vállalkozások - igazodva a külső körülményekhez - meglehetősen tág működési szerkezetben tevékenykednek. Különösen igaz ez a mezőgazdasági vállalkozásokra. A mezőgazdasági termelési ciklus sajátossága, hogy hosszabb, mint egy normál kereskedelmi vagy gyártási ügylet, amellyel a Takarékszövetkezetek szakértő munkatársai is tisztában vannak. Ennek megfelelően speciális forgóforrás biztosításával támogatják az ágazatot. A három takarékszövetkezet utódjaként létrejövő Dél TAKARÉK-nál nagyon kedvező fedezeti és kamatfeltételekkel vehető majd igénybe Agrár Széchenyi Kártya, és a támogatásokat előfinanszírozó- illetőleg saját forgóeszköz finanszírozó konstrukciók is. A hosszabb távú működést biztosító állóeszközök finanszírozásához különféle futamidejű beruházási hiteleket és a Takarék Csoporthoz tartozó lízing konstrukciókat tudnak majd helyi szinten ajánlani.

„A Takaréknál valódi igényekre valódi megoldásokat nyújtunk, más szóval speciális élethelyzeteket kezelünk. Az agráriumban is megjelent a generációváltás, ami lényegében részesedésvásárlást takar. Ennek finanszírozása speciális, de felkészültünk rá. Emellett például a mezőgazdaság alapját jelentő termelőeszköz, a föld vásárlását is képesek vagyunk forrásokkal biztosítani.”  - mondta Csányi Zsolt, a fúziót vezető Szigetvári Takarék ügyfélkapcsolati igazgatója és egyben vállalkozói hitel üzletágvezetője. A szolgáltatások jelentős része a Szigetvári Takaréknál már most is rendelkezésre áll, a jövőben ugyanakkor nagyobb hitelezési volumenre lesz majd lehetőségük. A Dél TAKARÉK négy és fél megyét lefedő működési területén az összes szolgáltatást decembertől lehet igénybe venni.

A Dél TAKARÉK nem pusztán a tényleges igényekre szabott termékek nyújtásával segíti az agráriumot. A folyamatosan bővülő Vállalkozói Centrumokban kifejezetten a vállalkozások kiszolgálására szakosodott, speciálisan kiképzett kollégák várják majd a partnereket. Emellett a Szigetvári Takarék által alapított szakmai programsorozat várhatóan januárban – immár a Dél TAKARÉK szervezésében – idén is megrendezésre kerül. Az agrárium jeles szakmai képviselőinek részvételével szervezett regionális agrárfórumokon most is az ágazat aktualitásairól, kihívásairól és a fejlesztési lehetőségekről lesz szó.

A Takarék által nyújtott vállalkozói szolgáltatásokról bővebb információt a www.szigetvaritakarek.hu oldalon olvashat.  


Csányi Zsolt ügyfélkapcsolati igazgató, vállalkozói hitel üzletág vezető

Szigetvári Takarék

Elérhetőségek:

Cím: 7621 Pécs, Rákóczi út 46.
Telefonszám: 72/517-080
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: www.szigetvaritakarek.hu

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

Utoljára frissítve: 2017. október 09., hétfő 13:29
: