Agrárvilág

Kövesd te is!

Partnereink

Segítség a száraz őszben

Radistart FL+Bór Mikroelemekkel dúsított NP-műtrágyaoldat!

A tél beállta előtt a repcének és a búzának megfelelő fejlettségi szintet kell elérnie. A csíranövényeknek magas a mikroelem igényük, de ezek a talajoldatban csak optimális talajnedveség esetén állnak rendelkezésre. Ha nem megfelelő a talajnedvesség, akkor a szükséges mennyiségű mikroelemek csak lombtrágyázással biztosíthatók: Radistart FL+Bór lombtrágya a mikroelemek 100%-os pótlását teszi lehetővé.

Az őszi lombtrágyázás elősegíti a megfelelő gyökérképződést és javítja a télállóságot.

A Radistart FL+Bór összetevőinek aránya és formázása olyan műtrágyaoldatot eredményezett, mely azonnal felvehető, hathatós NP- és mikroelem-támogatást ad a növényeknek. A termékben levő foszfor felvehetősége független a talaj állapotától (hőmérséklet, pH, tömörödöttség) és a bemosó csapadéktól, így a teljes foszformennyiség hasznosul, biztosítva a megfelelő nitrogén­-foszfor-egyensúlyt a növény kritikus időszakában. 

A termék mikroelem-garnitúrájából magasan kiemelkedik a bórtartalom, és ez önmagában is egyedülálló az NP-lombtrágyák kínálatában. Ezt a magas bórt a repce külön meghálálja, ha majd a termény értékesítésre kerül.  

A bór esszenciális mikroelemként részt vesz a növényi hajtáscsúcs fejlődésében, a szénhidrátok anyagcseréjében, továbbá meghatározza a nitrogén- és foszfor anyagcserét, az aminosavak és a fehérjék szintézisét, azaz alapvetően meghatározza az áttelelési esélyeit a növényének!

A Radistart FL+Bór: a növényi testépítés alapkövei, egy készítményben!

  • A lombtrágyázására használt egyik leghatékonyabb foszforforma mely nagymértékben támogatja a növény növekedését, az elsődleges elágazásokat, a magok számát, valamint fokozza a növények szárazságtűrését. 
  • A hatékony formában lévő bór, serkenti igazán a növekedést és a megfelelő tápanyagszállítást. 
  • A kelatizált réz, a foszforral együtt erősíti a virágszervek fejlődését, segíti a fotoszintézist, zöldíti a növényt, javítja annak vízháztartását, illetve felvétele és hatékonysága a fiatal és intenzív növekedési fázisban a legaktívabb. 
  • A molibdén serkenti a nitrogén és foszfor beépülését a növénybe, ezáltal gyorsul annak fejlődése, növekszik a levelek felülete. Repcében különösen erősíti a szár állékonyságát, gátolja a szár repedését, üreges rothadását. 
  • Az egyik legjobban keverhető növényi tápanyag, így növényvédő és -kondicionáló szerekkel, valamint más tápanyagokkal nagyon jól keverhető. 
  • A baktériumtrágyák mikroorganizmusai számára tápanyagot nyújt, hogy a baktériumok teljes erőbedobással mobilizálhassák a növény számára a talajban lekötött foszfort.

Rendkívül jó döntést hoz, ha megvásárolja termékeinket, melyeket kereskedelmi partnereinknél érhet el. Kereskedelmi partnereink listáját a www.plantaco.com honlapon találja. Ha a listán nem talál olyan kereskedőt, mely alkalmas beszerzési forrás lenne az Ön számára, akkor honlapon közvetlenül megvásárolhatja a Radistart FL+Bór lombtrágyát, melyet MPL-lel szállítunk ki.

 

Plantaco Kft.

Cím: 1039 Budapest, Pünkösdfürdő u. 52-54.
Telefon: 30/205-0203
E-mail cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: www.plantaco.hu

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

Utoljára frissítve: 2018. október 24., szerda 10:46