Agrárvilág

Kövesd te is!

Partnereink

Van más eszköz a termények maximális hozamának eléréséhez?

A termések mennyisége és az egyes növényfajok teljesítménye nagy variációt mutat területről területre, attól függetlenül, hogy egy a termőtáj.

 A világszintű kutatások azt mutatják, hogy a valós különbségek és a termőhelyen elvárható termések közt komoly eltérések vannak. Gyakran ezek a termésbeli különbségek visszavezethetők a nem megfelelő tápanyagellátásra, a vízhiányára, vagy a gombák és egyéb károkozók általi problémákra. De mi lenne, ha ezeket a “teljesítménykülönbségeket” ki tudnánk zárni valamilyen úton. Mi lenne, ha a termény mennyisége tovább növelhető lenne, ahelyett, hogy még több kemikáliát alkalmaznánk? A “többet kevesebbel” lehetősége a termelésben túl jónak tűnik ahhoz, hogy igaz legyen. A termelők a partnereik segítségével a világ minden pontján megtalálhatják ezt a megoldást, mely céljaik eléréséhez vezethet.  Ezek a segítők a mikroorganizmusok.

Tény, hogy a mikroorganizmusok képesek együttműködni a növényekkel, hogy jobban elérhető tápanyagokat biztosítsanak, segítik a gyökérfejlődést, semlegesíthetik a mérgezőanyagokat a földben, javítják a növények stresszellenállóságát (pl. hőmérséklettel, aszállyal vagy a patogénekkel szemben). A mikroorganizmusok és a növények elválaszthatatlanok egy teljes életfolyamaton keresztül.

Történelmileg a termésátlagok és a növényi teljesítmény a természetes szelekció és a termesztés genetikai munkájával, az öntözéssel, a kémiai behatásokkal, mint a műtrágyázás vagy a növényvédőszerek használata, fejlődött és ért el új területeket. Azonban az ökológiai megközelítést, amelyet maguk a növények használnak a környezeti kihívások leküzdésére (környezetük mikroorganizmusaival való szimbiotikus kapcsolatok révén), eddig szinte teljesen figyelmen kívül hagyták. Az 1994-ben alapított Alltech Crop Science az egyetlen olyan növénytermesztéssel foglalkozó cég, amely egy teljes portfóliót gyárt és szolgáltat a termelőknek, amely élesztő fermentálásból származik.

Az Alltech, melynek központja Kentucky államban, az USA-ban található, és fő üzleti tevékenységét az élesztő (Saccharomyces cerevisiae) fermentációjával előállított termékekre alapozza, mely állatok, emberek és növények teljesítményének és egészségének fenntartására is alkalmas.

Az Alltech növénytermesztéshez kapcsolódó Crop Science üzletágának megoldásai 4 területre csoportosulnak. A talaj, a teljesítmény, a védelem és a növényi tápanyagok köré. Ezek a termékek és programok 30 országban vannak folyamatosan tesztelve (köztük Magyarországon is), 64 különböző kultúrában, melyekhez komplett technológiákat is szolgáltatunk.

Alltech program búza, árpa és más gabona termesztők részére

Napjainkban a legnagyobb kihívás az, hogy a termények korán, a fejlődésük első szakaszaiban kerülnek stressz szituációkba. Az idei évben a csapadék mennyisége és területi eloszlása is gondot okoz, amely miatt a búzák, árpák nagy része szenved és nem tud elég gyorsan fejlődni.

Vannak területek országosan, ahol 60-160 mm eső hiányzik és nyilvánvalóan ezt egy termék vagy technológia nem tudja pótolni. Amiben segíthetünk növényeinknek az az, ha már megfelelően kikeltek, ha már kijuttattunk rájuk több ezer forintnyi műtrágyát, hogy segítsük őket abban, hogy el is érjék és fel tudják venni ezeket, illetve valamennyi vizet is a föld felső rétegeiből.

Az Alltech technológiái, az Impro Grain és a Compex Aid ZnMn termékünk tud segíteni abban, hogy felhasználásukkal a gabonanövények erősebb gyökérzettel és jobb fejlettséggel nézzenek elébe a következő heteknek.

Mint az a technológián látható, akár komplex mikroelem utánpótlás, akár termésmentés lehetőségét tudjuk biztosítani olyan termékeinkkel, melyek az Alltech teljes tudását és ismeretét tartalmazzák a fermentációról, a növényt és az életterét támogatva a lehető legtermészetesebb módon.

A megfelelő technológiával közelebb kerülhetünk a termesztett növényünkben rejlő genetikai potenciálhoz, ezáltal növelhetjük hozamunkat és az előállított áru minőségét.

Napraforgó technológia:

A piaci helyzet miatt nagyon sokan a HO (magas olajsavas) napraforgót és annak technológiáját választották idén a termesztéshez. Egy igényes növénynek, igényes segítséget is kell nyújtani. A Liqui-Plex B-t a napraforgó termesztők által jól ismert bór pótlásra és a Liqui-Plex K-t a termés mennyiség, olaj-, olajsavtartalom fokozására alkalmazzuk. A keléssel egyidőben vagy akár stresszhelyzetek kezelésében a legjobb megoldás a Complex Aid ZnMn, amely a gyökérképződést és a növényi stressztűrést segíti.

Kukorica technológia:

Kukorica technológiánk már 2015 óta folyamatosan elérhető a piacon. Az 5 leveles kortól kijuttatható Impro Grain a növény optimális fejlődésében segít, melynek segítségével növeljük a gyökértömeget, homogénebb lesz a virágzás, erősebb és életképesebb pollen termelődik és egy erősebb növényt kapunk. A Complex Aid mint minden technológiában segít a növény gyökeresedésében és a várható stresszhelyzetek kivédésében.

A sikeres technológia része a könnyen felszívódó Liqui-Plex Zn és Liqui-Plex ZnMn, amelyek a megtermékenyülést és a virágzás intenzitását tudják javítani.

Összefoglalva az Alltech Crop Science termékei a legfejlettebb fermentációs technológiákkal készülnek, ezekkel a lehető legtermészetesebb úton segítik a növényeket a folyamatos fejlődés és a lehető legjobb teljesítmény irányába.

Hogy termesztett növénye genetikai potenciáljához hatékonyan közelebb juttassuk, természetes módon, ezzel maximalizálva a hozamokat és az egységnyi területen előállított jövedelmét, keresse fel weboldalunkat vagy lépjen kapcsolatba velünk a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Tokaji István, értékesítési vezető

Nicolas Body, EU Technikai Manager

Kövessen minket Facebookon www.facebook.com/AlltechHungary és online www.alltech.com/hungary a következő technológiáinkért.

Elérhetőségek:

Alltech Hungary Kft. 

Cím: 1186 Budapest, Besence utca 5.
Telefon: 1/433-1460

Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

Utoljára frissítve: 2019. április 10., szerda 11:29