Kövesd te is!

Agrárvilág

Partnereink

Felnőttképzésben gondolkozik? Itt az ideje, hogy elkezdje!

Újra indulnak igen keresett és népszerű technikusi képzéseink Kunszentmiklóson. Felnőttképző központunk a több mint 20 éves múltja során, több mint 5000 tanulót képzett Mezőgazdasági és Vadgazdálkodási technikusnak. Tanfolyamainkon elméleti és gyakorlati oktatást is biztosítunk, tanáraink mind elismert szakemberek, kiváló előadók. Ha az Ön, családtagja, vagy ismerőse számára érdekes lehet képzéseink egyik, ne habozzon, hiszen szeptemberben már elindulnak a csoportok!

Mezőgazdasági technikus képzés,amely hatalmas segítséget nyújt az agrárágazatban vállalkozó családok számára!

Az egyik legmagasabb középfokú agrár-technikusi képzés, amely nagy segítséget jelent a mezőgazdaságban vállalkozó családok számára, hiszen a legrövidebb idő alatt elvégezhető, átfogó tudást nyújtó tanfolyam, amely lehetővé teszi a családi vállalkozás folytatását a fiatalabb generációnak. Mindezek mellett nagy előnyt jelent egyes pályázatok elbírálásánál is, hiszen az elmúlt évek során számtalan fiatal gazdának segített e végzettség a benyújtott pályázatok sikerességében.

A tanfolyamon általános, de átfogó növénytermesztési, állattenyésztési és kertészeti ismereteket tanulhatnak elméletben és gyakorlatban egyaránt. A Mezőgazdasági technikus tevékenységei közé tartozik a mezőgazdasági termelés tervezése, szervezése és irányítása, vállalkozás üzemeltetése és vezetése. A tanfolyam során megtanulják az anyagbeszerzés, készletezés és értékesítés szakmai ismereteit, a mezőgazdasági erő és munkagépek beállítását, ellenőrzését, karbantartását és üzemeltetését, a gazdasági állatfajok szakszerű tartását és tenyésztését, a szakszerű talajművelést és tápanyagellátást, zöldség és gyümölcsfajok termesztését, és a környezetkímélő (öko) technológiák alkalmazását.

A szakmai bizonyítvánnyal számtalan pozíció betölthető, többek között: agrár-technikus, falugazdász, mezőgazdasági technikus, növénytermesztő, ökogazda, őstermelő. Továbbá az OKJ bizonyítvány felmutatásával ingyenesen kiváltható gépkezelői igazolvány 37 kW fölötti traktorra, önjáró betakarítógépre, mezőgazdasági rakodógépre, fejő- és tejfeldolgozó gépre és keltetőgépre is.

Vadgazdálkodási technikus, egy szakma, amely egyre nagyobb teret hódít hazánkban.

A vadászat egyre elterjedtebbé vált a hivatásos szakma mellett, mint sport és szabadidős tevékenység, de ezen kívül a vadgazdálkodás egy rendkívül széles tevékenységi körből álló szakterület. Fontos, hogy aki szabadidős és hobbi szintű vadászatot folytat, megfelelő elméleti és gyakorlati tudással rendelkezzen a szakterületen, hogy a hazai vadgazdálkodási kultúrát és értékeket közös erővel megóvhassuk. Ennek érdekében fontos a folyamatos önképzés és a szakirányú végzettség is, de ehhez nem feltétlen szükséges felsőfokú végzettség! Lehetőség van különböző tanfolyamokat elvégezni, de mindezek közül a legátfogóbb, legmagasabb színvonalú és szinte mindenre feljogosító végzettség a technikusi képzés.

Vadgazdálkodási technikus végzettséggel lehetőség van hivatásos vadgazdálkodóként középvezetői szinten dolgozni és saját vállalkozást vezetni. Ez a szakma egészen a vadászat vezetésétől, a vadállomány gondozásán és tenyésztésén át, a saját vadtelepek üzemeltetéséig kiterjed. A vadgazdálkodási technikus tevékenységei közé tartozik a védett vadállomány megóvása, a vadállomány szabályozása és selejtezése, az élő vadak befogása és szállítása, vadtelep vezetése és apróvadak tenyésztése is. A vadászatok során a jogszabályoknak megfelelő vadásztatás, az elejtett vad szakszerű birtokbavételét, a teríték készítését, a lőtt vad tárolását és értékesítését is hivatalosan végezheti. A szakma megszerzését követően elhelyezkedhet vadásztársaságoknál és állami erdészetekben, mint Természetvédelmi vadőr és Vadtenyésztő. Tehát ez a szakma a legátfogóbb középszintű vadgazdálkodási végzettség.

Szeptemberben induló tanfolyamainkkal kapcsolatban érdeklődjön képzési tanácsadóinknál a 70/424-2330 vagy a 70/779-7087 telefonszámon!

(E-000197/2014/; OM200545; OKJ 54 621 02; OKJ 54 625 01)

Mátrix Oktatási és Vizsgaközpont


Cím: 1192 Budapest, Kós Károly tér 4.

Telefon: 70/779-7087
E-mail cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: www.matrixoktatas.hu

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

Utoljára frissítve: 2019. július 16., kedd 12:44
Tovább a kategóriában: Arasson velünk! »