Kövesd te is!

Agrárvilág

Partnereink

UMBERTO KWS – A jövő piacvezető hibridje

Az UMBERTO KWS a magyar repcetermesztés egyik legkiforrottabb hibridje. Több éves kísérleti munka és tesztelést követően került a hazai repce piac élére. Kimagasló terméseredményt hoz kedvezőtlen környezeti hatásokkal rendelkező évjáratokban is. Rendkívüli víz- és tápanyaghasznosító paramétereinek köszönhetően gyengébb adottságú, aszálysújtott régiókban is sikeresen termeszthető. Vetést követően a gyors egyenletes kelés erőteljes állományt biztosít, így a téli kifagyással szemben rendkívüli teherbírást mutat.

Az UMBERTO KWS betegségekkel szembeni ellenálló képessége új szintre lépett. A fóma betegség (Phoma lingam) károsításának megakadályozásáról az RLM7-3 gének gondoskodnak, míg a fehérpenészes szárrothadással (Sclerotinia sclerotiorum) szemben mérsékelten rezisztens.

 

Ezen tulajdonságoknak köszönhetően az UMBERTO KWS a NÉBIH független 2018. évi kísérleteiben a Magyarországon államilag elismert középérésű repcehibridek között a legmagasabb termést (5,04 t/ha) érte el 13 kísérleti helyszín átlagában.


A termésbiztonság a hibrid választással kezdődik. Válassza Ön is a KWS legjobb ajánlatát!

Hibrid előnyök:

  • Nagyon magas és stabil terméshozam főként az intenzív adottság mellett
  • Rendkívüli ellenállóság a téli kifagyással szemben
  • Kimagaslóan jó Phoma ellenállóság → RLM7-3
  • Kimagaslóan jó adaptálhatóság a kitettebb (aszály sújtotta) régiókba
  • Rendkívüli víz- és tápanyaghasznosítási paraméterek

A magas termelői elvárásoknak nehéz megfelelni. Az UMBERTO KWS megtette!


Partnereink bíznak bennünk!

Farkas László, Farkas Mezőgazdasági Termelő és Szolgáltató Kft., Zimány

„A 2017-es vetési szezonban a területi képviselő javaslatára váltottam a HYBRIROCK-ot az UMBERTO KWS repcére, mivel számomra fontos a csökkentett mag mennyiségű vetés (350.000 mag/ha) és a kipergés ellenállóság. Akkor 31 hektáron próbáltuk ki és 4,5 t/ha átlaggal takarítottuk be. A versenytársaival szemben 0,5 t/ha-ral több termést realizáltunk vele, így 91 hektárra emeltem meg a termesztési területét. Növényegészségügyi helyzete a tenyészidőszak alatt szenzációs, egy ténylegesen Phoma rezisztens anyag. A szeptember közepi-végi vetést jól bírta, míg a konkurens anyagoknál ez mindig problémát jelentett. Büszkén ajánlom minden repcetermesztőnek!”


Kiss László, Gömörmag Kft., Putnok

„2 éve belekezdtünk a széles sortávú (76 cm-es, 330.000 mag/ha) szemenkénti vetésbe repcében 70 hektáron. Erre az UMBERTO KWS Prémium vetőmagot választottuk, maximális terméshozama és kitűnő kórtani- és adaptációs képességei miatt. Ehhez nélkülözhetetlen a precíz agrotechnika, a tápanyag visszapótlás és az okszerű növényvédelem. 2018-ban egy kedvezőtlen csapadékeloszlású, száraznak mondható év után az UMBERTO KWS 4,5 t/ha átlaggal került betakarításra.” 


Horváth Balázs, Honi Kft., Nagykanizsa

„Az UMBERTO KWS repcét 400.000 csíra/ha-ral vetettük, azaz egy zsákot 3,7-3,8 hektárra használtunk fel. Jó őszi fejlődés jellemzi a hibridet, ezért ősszel és tavasszal is regulátorozni szükséges. A nagyon jó középérésű hibridet a betegség ellenállóság és a jó habitus jellemzi. Egyenletes kelést tapasztaltunk 2017-ben és 2018-ban is. Ebben az évben is az UMBERTO KWS-t választottuk és minden mag ki is kelt. A hibrid tápanyagfelhasználása kiváló, a műtrágyázást meghálálja. Bízunk benne, hogy a tavalyi évhez hasonlóan fog szerepelni idén is. Ez helyenként 4,5-4,8 t/ha, átlagosan 4,3 t/ha termést jelent.”


Laposa János, Madagro Kft., Madocsa

„A repcetermesztés gerincét cégünknél az UMBERTO KWS adja. Minden évben 5-6 hibriddel dolgozunk, hogy tapasztalatot szerezzünk róluk, és össze tudjuk őket hasonlítani. Ennek jegyében 2 éve váltottunk a HYBRIROCK-ról az UMBERTO KWS-re az erősebb Phoma rezisztencia miatt. A tavalyi évben az UMBERTO KWS-sel elért 5,1 t/ha üzemi termésátlagunk eredményeképpen most is ezt a hibridet vetettük a legnagyobb területen, idén 175 hektáron termesztjük. Bízunk a tavalyihoz hasonló kiváló eredményben!”

 


Illés Zsolt, V-Agro-Gold Kft., Nagydobsza

„2017-ben vetettem először UMBERTO KWS-t. Az ezt megelőző években is jó tapasztalataim voltak a KWS repce hibridjeivel. Az idei év viszontagságos körülményei ellenére az UMBERTO KWS a várakozásokhoz képest sokkal szebb állapotban van, mint azt az ilyenkor szokatlan aszályos időjárás lehetővé tenné. Reményeim szerint az idei aratás is meg fogja mutatni, hogy az UMBERTO KWS méltán az egyik legnépszerűbb repcehibrid Magyarországon.”


Keresse
területi képviselőinket vagy rendelje meg a KWS Webshopból!

Elérhetőségek:

KWS Magyarország Kft.

Cím: 9027 Győr Gesztenyefa u. 4.
Honlap: www.kws.hu

KWSMagyarország

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

Utoljára frissítve: 2019. július 18., csütörtök 09:42