Agrárvilág

Kövesd te is!

Partnereink

Eljött a háromszori kiöblítés ideje

A kiöblítéshez használt vizet az adott permetlé elkészítéséhez kell felhasználni.

A növényvédő szeres műanyag flakonok, kannák nem megújuló alapanyag (kőolaj) fel­használásával készülnek, ezért egyre sürgetőbbé válik a hulladékká vált műanyag csomagolóeszközök anyagában történő újrahasznosítása. A növényvédő szerek flakonjai kiváló alapanyagot biztosítanak az újrahasznosításhoz, már csak azt kell elérni, hogy a felhasználók az előírásoknak megfelelően öblítsék ki azokat.

A növényvédelmi tevékenységről szóló rendelet előírja: „a növényvédő százalékának megfelelő vízmennyiséggel ki kell öblíteni és a vizet az adott permetlé elkészítéséhez kell felhasználni”.

A CSEBER Nonprofit Kft. honlapján – www.cseber.hu –  található ECPA (European Crop Protection Association) rövid oktatófilmjei a gyakorlatban mutatják be a kiürült göngyölegek szakszerű kezelését. A háromféle kisfilm – attól függően, hogy milyen permetező gépet használunk – bemutatja a pontos kiöblítési technikát és azt, hogy az előírások betartása milyen védőöltözet és védőeszközök használatát írja elő, amelyek megóvják a felhasználók egészségét. A bemutatott példákon látható, hogy a precíz öblítés néhány percet vesz igénybe és külön odafigyelést kíván. A háromszori kiöblítés után az alapos kicsepegtetés is nagyon fontos. Végezetül a flakon aljának kiszúrásával ellehetetleníthetjük a hamisítók munkáját.

A Cseber Nonprofit Kft. egyes gyűjtőhelyei egész évben fogadják a termelőktől a megfelelően kiöblített göngyölegeket. A Cseber gyűjtőhelyei változó időpontokban, a helyi adottságoknak és gyakorlatnak megfelelően szervezik meg gyűjtési akcióikat országszerte. Kérjük, forduljanak bizalommal közvetlenül a Cseber gyűjtőhelyekhez, elérhetőségeiket megtalálhatják a Cseber weboldalán www.cseber.hu –, ahol térképes kereső segít az Önhöz legközelebbi gyűjtőhely kiválasztásában. Továbbá oldalunkon azt is megtalálják, mely gyűjtőhelyek fogadják egész évben a göngyölegeket.

Keresse fel közösségi oldalunkat: facebook.com/csebernonprofitkft

Elérhetőség:


Cseber Nonprofit Kft.

Telefon: 1/340-4888
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ;
Honlap: www.cseber.hu

 

Kövessen minket, és további agrárgazdasági híreinket:

Utoljára frissítve: 2020. július 05., vasárnap 15:09