Agrárvilág

Partnereink

Húsgalamb tenyésztői képzés indul Debrecenben

2018. december 13., csütörtök 11:49 Kategória: Publikáció

Továbbképzést hirdet a húsgalamb-tenyésztés iránt érdeklődők számára a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara.

A 2019. januárra tervezett szakmai program az egyetemi alapképzésben oktatott haszongalamb-tenyésztés tantárgy tematikájára épül. Az értékmérőktől a tartástechnológián, a takarmányozáson, a különböző fajtákon és a genetikai ismereteken keresztül egészen az állategészségügyi ismeretekig, a húsgalambtenyésztés minden tényezőjére kiterjed a debreceni agrárkar tervezett továbbképzése.

Bővebben...

DEBRECENI EGYETEM SAJTÓKÖZLEMÉNY

2018. december 12., szerda 12:09 Kategória: Publikáció

Megkezdődött „A Debreceni Egyetem fejlesztése a felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekében” című, EFOP-3.4.3-16-2016-00021 azonosítószámú projekt szakmai megvalósítása.

A Debreceni Egyetem 2017 januárjában kezdte meg az EFOP-3.4.3-16-2016-00021 azonosító számú projekt megvalósítását. A pályázat keretében olyan tevékenységeket valósítanak meg, amellyel hozzájárulnak a magyar felsőoktatás teljesítményének fokozásához az által, hogy a projekt keretében elkészülő tananyagok versenyképes tudást biztosítanak az intézménybe jelentkező és a képzésben részt vevő hallgatók számára. Az új tananyagok digitalizálásának és e-learning tananyagok kidolgozásának köszönhetően könnyebben elérhetők lesznek az információk, tananyagok a hallgatók számára, és hozzájárulnak az egyetemi oktatás mellett a felnőttképzés más formáinak kiszolgálásához, ezzel támogatva az Európai Unió „Lifelong learning” célkitűzéseit.

Bővebben...

Innováció a pontynevelésben

2018. december 11., kedd 08:07 Kategória: Publikáció

Harmadára rövidítették a pontyok tenyészidejét a Debreceni Egyetem agrárkarának kutatói. Az intézmény Halbiológiai Laboratóriumában olyan technológiát dolgoztak ki, amellyel 12-13 hónap alatt elérik az ivarérettséget és a piaci méretet az egyedek.

A magyar haltermelés központi faja a ponty, a tógazdasági termelés 70-80 százalékát adja. A Debreceni Egyetem Halbiológiai Laboratóriumának kutatói olyan intenzív, zárt rendszerben szaporítják és nevelik az ivadékokat, aminek köszönhetően a hagyományos, halastavi tenyészidőt jelentősen le tudják csökkenteni.

Bővebben...
: