Agrárvilág

Partnereink

Új lehetőségek a szőlőtermelők jövedelemstabilizálására

A Magyar Szőlő és Bortermelők Szövetsége (MSZBSZ) elnökség tagjai Dr. Fazekas Sándor miniszter meghívására egyeztetésen vettek részt a Földművelésügyi Minisztériumban.

Az MSZBSZ a legrégebbi érdekvédelmi szervezet Magyarországon, amelyik szakmai munkájával megalapozta a mostani hegyközségi rendszert. Tevékenysége kiemelkedő jelentőségű, mivel a legnagyobb borpiaci szereplőként az MSZBSZ tagsága adja a teljes hazai borforgalom 60-65%-át. Dr. Fazekas Sándor miniszter és Dr. Kiss István elnök megbeszélésén elhangzott, hogy a szervezet számára kiemelkedő jelentőségű témákat szeretnék rendszeres szakmai fórumokon az ágazati döntéshozatal részévé tenni. A szervezet évek óta professzionális piaci információkat és elemzéseket szolgáltat tagjaiknak, melyekkel elősegítik a szőlő és bortermelők jobb piaci szereplést.

A beszélgetés egyik legfontosabb témája a szőlő volt, hiszen egészséges és jó minőségű alapanyag nélkül lehetetlen a színvonalas borkészítés. Az MSZBSZ szeretné, ha a felvásárlási árak és a felvásárlási szerződéssel kapcsolatos kívánalmak mihamarabb teljesülnének, hiszen számukra elsődleges szempont a szőlőtermelők jövedelemstabilitása és a piac kiszámíthatósága. Ennek alapján a tárcával szakmai megbeszélések kezdődnek azért, hogy a következő borpiaci évben már professzionális eljárásrendben folyhasson a szüreti készülődés.

A tárcavezető kitért arra, hogy a szőlőtermelők képzésének integrációja kapcsán is számít az MSZBSZ tagságának javaslataira.

A teljes cikk elolvasásához kattintson: http://www.kormany.hu/hu/foldmuvelesugyi-miniszterium/hirek/uj-lehetosegek-a-szolotermelok-jovedelemstabilizalasara

Kép: https://www.academie-agriculture.fr/

Forrás: www.kormany.hu

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

: