AGRÁRVILÁG Magazin

Kövesd te is!

Partnereink

Talaj- és állománykezelés kultivátorozással egy menetben? Ezzel az eszközzel lehetséges!

  • 2022. június 23., csütörtök 08:52

Mezőfalván, a NAK Szántóföldi Napokon mutatta be újonnan fejlesztett kijuttató eszközének prototípusát a Natur Agro Hungária Kft.

A talajoltó készítmények, valamint élő algás biostimulátorok és komplex lombtrágyák gyártásával és forgalmazásával foglalkozó hazai vállalkozás a partnerek visszajelzései és igényei alapján fogott bele az eszköz megtervezésébe és megvalósításába. Többen jelezték ugyanis, hogy a kultivátorozással egy menetben nemcsak a cég talajoltó baktériumkészítményeit, hanem az állománykezelő termékeket is szeretnék kijuttatni.

A DuoJet névre hallgató eszköz prototípusa jelenleg egy 500 literes, valamint egy 200 literes tartályt tartalmaz. Előbbiből a lúdtalp kapák mögött a talajba injektálhatjuk a hasznos baktériumokat és gombákat tartalmazó talajoltót, míg a kisebb tartályból a kultivátorkések mellé szerelt permetező egységek juttatják a levelek felületére a biostimulátort és a komplex lombtrágyát.

A Natur Agro Hungária technológiája természetes összetételű, saját gyártású termékekre épít. A hazai oktatási intézményekkel, kutatóintézetekkel közösen végzett tudományos tesztek, valamint a partnereknél beállított szántóföldi kísérletek rendre megerősítik, hogy mind a talaj-, mind az állománykezelés pozitív hatással van a terméshozamra. Az új eszköznek köszönhetően a gazdáknak hamarosan lehetőségük nyílik arra, hogy a készítményeket még költséghatékonyabban juttathassák ki.

Ha a Natur Agro Hungária termékei felkeltették érdeklődését, keresse fel a cég tanácsadóit!

Elérhetőségek:

Natur Agro Hungária Kft.
Cím: 2164 Váchartyán, Fő út 133.
Telefon: 1/250-3415
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kövessen minket, és további agrárgazdasági híreinket: