AGRÁRVILÁG Magazin

Kövesd te is!

Partnereink

Patinás árpakínálat!

Az AGROMAG Kft. filozófiája, hogy sohasem elégedhetünk meg a jelenlegi helyzetünkkel, mindig a piac előtt egy lépéssel kell járnunk. Az őszi árpa fajtaválasztásában kimagasló szerepet kap a hozam, a minőség és a termőképesség. Az AGROMAG Kft. e szempontokat szem előtt tartva, a portfoliójában minden évben a legjobb genetikájú alapanyagot kínálja a gazdálkodók számára. A cég, a kínálatával maximálisan képes alkalmazkodni a modern kor által támasztott kihívásokkal szemben, mint például a szélsőséges időjárás.

Mai napig egy fajta legkézenfekvőbb értékmérője a termőképessége. Az utóbbi években tapasztalható egyre szélsőségesebb időjárásnak köszönhetően azok a fajták kerülnek előtérbe, melyek ezekre stabil terméshozammal tudnak válaszolni. Nem csak az ideális években, de a száraz, aszályos évjáratokban is az átlag felett teljesítenek, ezáltal biztosítva a gazdának a biztos eredményt.

A különböző területek termésátlagából láthatjuk, hogy a kínált fajták kiemelkedő teljesítményt hoznak. Mind a korai, mind a középérésű fajtacsoportban a termésátlagok magasan túlszárnyalják KSH által jegyzett országos 6,4 t/ha átlagot.

A modern kor követelményeinek megfelelő fajtáink bizonyítják, hogy nem lehetetlen a 10 tonnát meghaladó terméseredmény sem. Ekkora terméshozamok mellett fontos a jó szárszilárdság, ami megfelelő védelmet nyújt a szeles, viharos nyári időjárás következtében tapasztalható megdőléssel szemben. Éppen ezért szortimentünket úgy állítottuk össze, hogy mind a korai, mind kései érés-csoportba tartozó fajtáink átlag feletti szárszilárdsággal és ez által a megdőléssel szem-ben kimagasló ellenállósággal rendelkezzenek. Jó példa erre a magas terméseredményt és a kitűnő szárszilárdságot ötvöző, korai éréscsoportba tartozó Patina, Heves fajtáink. A már említett tulajdonságai mellett nem mehetünk el szó nélkül a kimagasló alkalmazkodó képességük mellett sem, ami lehetővé teszi az ország hidegebb, fagyzugosabb részein való termesztésüket is.

Modern kori mezőgazdaságunk nagy kihívása a hektikus, sok esetben aszályokkal sújtotta évjáratok. A tendencia alapján tavaszaink kevés csapadékkal ellátottak, ami kalászosaink bokrosodását megnehezíti, ami később termésveszteségben mutatkozik meg. Ezért a mai árpatermesztésben alapvető követelmény a fajtáknál a tavaszi korai regenerálódás, az erős generatív hajlam és a jó szárazságtűrés. Ezeknek a követelményeknek kiválóan megfelelnek a KH Kárpátia, KH Rudolf, Arizona és Bordeaux fajtáink.

A KH Kárpátia az ország egyik legkorábbi árpafajtája. Intenzív bokrosodó képessége kiemelkedő termőképességgel párosul.

A KH Rudolf nagyüzemi körülmények között is bizonyítja a 10 tonna feletti termőképességét.

A középkorai éréscsoportba tartozó Arizona nevéhez hűen, extrém, száraz körülmények között is képes stabilan az átlag fölött teremni, ami az egyik legfőbb erőssége! De ideális körülmények között akár a 10 tonna feletti termés is elvárható tőle.

A hatsoros árpáink mellett mind a söripari, mind a takarmányozási céloknak megfelelő kétsoros árpáink is minden évben bizonyítják kiemelkedő beltartalmi értékeik mellett magas terméshozamukat. A KH Korsó kétsoros árpa termésversenyben a nagy-termésű hatsoros árpák rendszeres kihívója. A száraz években rendkívül jó eredményeket ad, a legtöbb őszi árpát meghaladóan terem.

A Viktoria kétsoros fajtánk kiváló kórtani és fizikai paraméterekkel rendelkezik. Megfelelő agrotechnika alkalmazásával kimagasló nyersfehérje eredményeket képes produkálni, így takarmányozásra is alkalmas.

Az AGROMAG Kft. sikerének kulcsa a folyamatos fejlődés, az évről évre történő megújulás. Éppen ezért, hogy a jelen kor kihívásaira a legjobb fajtákkal tudjunk válaszolni, komplex, az ország szinte minden területén beállított kísérletek adatai alapján, gondosan választjuk ki a hazai gazdálkodók számára legmegfelelőbb fajtákat.

Amennyiben kérdése van fajtáinkkal kapcsolatban, keressen minket valamelyik elérhetőségünkön, szívesen állunk rendelkezésére!

 

Elérhetőség:

AGROMAG Kft.

Cím: 6722 Szeged Jósika utca 13.
Telefon: 62/426 096; 30/471-9874,
E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: www.agromag.hu

Kövessen minket, és további agrárgazdasági híreinket:

Utoljára frissítve: 2022. máj. 29., vasárnap 21:04